Shoppen

BT LIFE Heupbrace L

Art.nr. BTLifeL2
€187,55
Op voorraad
1
Productgegevens

De BT LIFE heupbrace helpt pijn te verminderen van honden die heupdysplasie hebben.De brace is bij elke graad van HD effectief. Hij wordt oa. vaak gebruikt als operatie geen optie is.

Ook bij andere aandoeningen zoals bv artrose in de heup is de brace een prima alternatief.

De BT LIFE heupbrace is gemaakt van ademend en wasbaar materiaal.

It is also used for other pathologies (hip arthrosis for example). It is an excellent alternative to surgery in cases where the dog cannot be operated. It is made of breathable and washable material that is both retentive and compressive.

BT LIFE comes with 2 handles adjustable in length that can be hooked to the brace in case of need and that the owner can use to help the dog get into or out of a car or on stairs. The handles can be removed if they are not necessary.

De BT LIFE heupbrace bestaat uit twee vaste disks die gevoerd zijn met een dubbele laag zacht materiaal en een "broekje" waarmee de disks op hun plek gehouden worden. De disks comprimeren beide heupen waardoor de temperatuur in het gebied iets stijgt en de pijn verminderd.Constant gebruik van de brace leidt tot een gevoel van welzijn en verbetering van de kwaliteit van leven doordat de gevolgen van de heupdysplasie verminderen.

Kenmerken
  • Verminderd pijn door samendrukken van de heup aan beide zijden
  • Ademend materiaal
  • Gemakkelijk aan de doen
  • Op de hand wassen
  • Verstelbare banden en handvatten

Beschikbaar in 5 maten.

Maten Dijbeen omvang
XS 15-20 cm
S 25-30 cm
M 30-35 cm
L 40-45 cm
XL 50-55 cm

Meet de omvang van het dijbeen op het niveau van de lies.

Aandoen van de heupbrace


Maak alle banden los, leg de brace op de grond bij de achterpoten van de hond, zet zijn poten in de openingen en trek de brace omhoog zoals een broekje.


Controleer of de schijven goed op de heupen gepositioneerd zijn voordat je de banden sluit.


Haal de banden door de witte ringen en sluit ze op zichzelf. Maak ze goed strak vast zodat er voldoende druk uitgeoefend wordt.


Als de banden te lang zijn, kun je ze inkorten. Verwijder het klittenband, kort de banden in.


Bevestig het klittenband weer en maak de banden zo vast dat ze dicht bij de rug zitten en niet rond de brace. Het is erg belangrijk dat de brace goed strak zit.


Bevestig de handvatten als je die nodig hebt


Bewaar dit product voor later

Print Friendly, PDF & Email