Shoppen

Bodyband (til- en begeleidingstuig)

Art.nr. HEHBodyNw
€187,55
Op voorraad
1
Productgegevens

De bodyband wordt gebruikt om de hond te ondersteunen. Hij is gemaakt van drie lagen materiaal. Aan de buitenkant een niet-rekbare en waterafstotende stof, de binnenkant is een zachte stof en dan is er nog een tussenlaagje dat het geheel zavht maar stevig maakt. Deze Bodyband wordt staandaard voorzien van schouderbanden en is daarmee zeer geschikt om een hond te begeleiden (of te tillen) bij traplopen. Bij de bodyband loopt het handvat in een geheel onder de band van de ene naar de andere kant. Dit voorkomt extra naden en geeft dus extra stevigheid. Bovendien lopen er onder het lichaam nog twee, bij grote zware honden kunnen er dat 3 zijn, nylon banden over de breedte van de bodyband.


De lengte van de handvatten hangt vnl. af van de schofthoogte van de hond. Bent je langer dan gemiddeld, bestel dan langere handvatten.

De breedte van de gebruikte nylon banden voor handvatten en versteviging hangt af van de grootte en het gewicht van de hond. Voor de prijs houden we onderstaande maten aan, maar je moet aangeven wat de werkelijke maten van je hond zijn zodat de bodyband verregaand op maat gemaakt kan worden.

Maten (de plek waar je moet meten voor A en C vind je in de eerste extra afbeelding, rechts onder het bestelvak):

Maat Omvang Taille (A) Omvang Borst (C)
S 25,5 - 40,5 cm 23 - 45,5 cm
M 38 - 53 cm 45,5 - 63,5 cm
ML 51 - 73,5 cm 61 - 76,5 cm
L 61 - 78,5 cm 71 - 83,5 cm
XL 78,5 - 89 cm

78,5 - 96,5 cm

Je kunt een aantal aanvullende opties selecteren:

  • Langere handvatten (belangrijk als je zelf vrij lang bent en de hond korte pootjes (bv Basset)
  • Hoesje voor handvatten. Voorkomt eventueel schuren van de banden. (als de hond bv erg zwaar is)
  • Billenband. Handig bij trap op lopen. Hond kan dan niet achter uit de band glijden
  • Een schouderriem. Hiermee kun je het gewicht van de hond beter verdelen als je bv. trap op of af gaat
  • Voering voor borst- en/of billenband. mn. belangrijk als je een hond hebt met een dunne vacht, als je de band gedurende langere tijd meerdere keren per dag moet gebruiken en als de hond last heeft van bv. artrose.

Als je een afspraak maakt om te komen passen en aanmeten, dan krijg je € 15,00 korting op de prijs van de band. Het beschermhoesje voor de handvatten is gratis

Bewaar dit product voor later

Print Friendly, PDF & Email