Oscarbooties testen/Testing Oscar booties

Nederlands (English in blue):

Bedankt voor je belangstelling voor het testen van de schoenen. Op dit moment heb ik voldoende testers voor de achtervoeten. Als je de schoentjes voor de voorvoeten wilt testen, dan kun je nog meedoen.

Er zijn veel soorten hondenschoenen op de markt, maar zoals iemand eens zei: “De meeste hondenschoenen zijn gemaakt voor gezonde honden”. Mensen die een hond hebben die met de voetjes sleept, zullen hier alles van weten. Bijna geen enkele hondenschoen gaat langer dan een paar dagen/weken mee, afhankelijk van de ernst van het slepen.

Ik ben al jaren op zoek naar materiaal dat:

 1. niet te snel slijt
 2. goed te verwerken is op een huishoud naaimachine
 3. niet te zwaar of te dik is

Nu heb ik onlangs een materiaal gevonden dat voldoet aan voorwaarden 2 en 3 en dat ik graag wil testen op voorwaarde 1.

Hiervoor heb ik vrijwilligers nodig. Verschillende honden, met verschillende gradaties en oorzaken van slepen met de voetjes. Van zo nu en dan slepen tot voortdurend slepen, van nog zelf kunnen lopen tot lopen in een rolstoel.

Ik zoek dus vrijwilligers om de Oscarbooties te testen. Omdat ik zoveel mogelijk verschillende honden en sleepproblemen wil hebben, heb ik een formulier ontworpen (zie hieronder) waarin ik een aantal vragen stel op grond waarvan ik kan selecteren. Word je deelnemer aan de test, dan krijg je een set van twee Oscarbooties gratis toegestuurd. Voorwaarde is wel dat je rapporteert hoe de booties bevallen. Als ze goed bevallen en je wilt na de test nog graag een paar Oscarbooties bestellen, dan krijg je minimaal 10% korting  als dank voor het meedoen met de test.

Wat moet je doen als je mee wilt doen?

 • Hieronder is een formulier dat je moet invullen.
 • Stuur het formulier op (druk op de knop verzenden) 
 • Ik zoek dan vervolgens een aantal testers uit
 • Je ontvangt altijd bericht
 • Als je niet uitgekozen wordt, dan krijg je toch altijd 10% korting op je eerste bestelling van Oscarbooties zodra de test succesvol afgelopen is
 • Mogelijk kom ik later nog een keer bij iedereen terug om eventueel nog schoenen met een ander materiaal te testen.

Als je meedoet aan de test van de Oscarbooties, kun je hier zien welke booties er beschikbaar zijn voor de test. In het vragenformulier geef je aan welk van de drie modellen je graag wil testen. De Oscarbooties worden voor jouw hond op maat gemaakt. Zodra je uitgekozen bent om aan de test mee te doen, krijg je een formulier waarop de je maten van de voet(en) waar de booties voor zijn, kunt invullen.

Vul eerst het selectieformulier in

[forminator_form id=”7698″]

English:

There are a lot of different dog booties available, but as someone once said: “Most dog booties and dog shoes are designed for healthy dogs”. People that own a dog who drags his feet probably know what this person meant. Most dog boots don’t last longer than a few  days or if you are lucky weeks. this depends on how severe your dog drags his feet.

I have been searching for several years now for fabric that is:

 1. durable
 2. easy to work with on a simple sewing machine
 3. lightweight and thin

Recently I cam across a fabric that meets criteria 2 and 3 and which I would like to test for criteria 1.

For this testing I need volunteers. Different dogs with different degrees and different causes of dragging.

So I am looking for volunteers to test my Oscarbooties. 

If you want to participate in testing my Oscar booties, you can see here the booties you can choose from. In the questionnaire you can indicate which bootie you would like to test. The booties will be made to fit your dog. Once you have been chosen to participate, you will receive a form in which you can write down the measurements I need.

Please fill out the selection form first.

[forminator_form id=”7788″]

 

De modellen waaruit je kunt kiezen/The models you can choose from

Model 1

NL: Dit model is het meest geschikt voor de achterpoten en/of voor honden met smalle voetjes (hazenvoetjes) (bv. Windhonden) De binnenzijde is zacht en warm, de buitenzijde is waterafstotend. De zool is dun genoeg om nog voeling met de grond te hebben, zolang de hond nog iets voelt in zijn voetjes natuurlijk.

Eng: This modell is most suitable for hind feet and/or for dogs with narrow feet (hare feet) (eg. sight hounds). The inside of the bootie is nice soft and warm, the outside is water repellent. The sole is very thin, there is feeling with the floor, for dogs that still have feeling in there feet.

Model 2

NL: Model 2 is zeer geschikt voor honden met ronde voetjes (kattenvoetjes) (bv. Dobermann en Akito) en in het algemeen voor voorvoeten (niet voor windhonden). De binnenzijde is zacht en warm, de buitenzijde is waterafstotend. De zool is dun genoeg om nog voeling met de grond te hebben zolang de hond nog gevoel in zijn voetjes heeft.

Eng: Modell 2 is suitable for dogs with round feet (cat feet, eg. Dobermann and Akita) and in general for front feet (not for sight hounds). The inside of the bootie is soft and warm, the outside is water repellent. The sole is thin so there is enough feeling with the floor for dogs that still have some feeling in there feet.

Model 3

NL: Model 3 is het meest geschikt voor achtervoetjes en voor honden die nog redelijk normaal kunnen kopen en maar af en toe met hun voeten slepen. Dit model heeft een zachtere zool (aan een zijde) dan de andere booties. De binnenzijde is zacht en warm, aan de buitenzijde zit goed ademend materiaal. De zachtere zool zorgt voor demping bij het neerzetten van de voet.

Eng: Modell 3 is most suitable for hind feet and for dogs that only drag there feet occasionally. These Oscar booties have a softer sole than the other booties. The inside is soft and warm, the outside is made from breathable material. The soft sole is more shock absorbing than both other booties. Which would be beneficial for a front leg of a front leg amputee dog.

NL: De meeste honden kunnen alle Oscarbooties aan. Ze worden tenslotte op maat gemaakt 😉 

Bij alle drie de booties is de zool voorzien van een materiaal waar een kunststofvezel in zit die ook gebruikt wordt in oa. pakken voor motorrijders, in kabels, in lijnen en netten van vissersboten, in lijnen van kitesurfers en ook in kunstbanden bij bv kruisbandoperaties. Het zoolmateriaal zit rondom de schoen, zodat een draaiende schoen geen probleem is en een slepende voet ook niet.

Eng: Most dogs can wear all three Oscar booties since they will be made to measure.

All booties have a sole made of fabric that contains an artificial fiber that is also used in fabric for clothing for bikers, in anchor ropes , cables, crane robes, in artificial ligaments to repair cruciate ligament ruptures, in apparel for cyclists, in air cargo nets, trawl ropes en nets etc. The fabric is all around the bootie so it doesn’t matter if the bootie turns or if the dog drags his feet all the time or occasionally. 

Print Friendly, PDF & Email